In de media

Een greep van diverse artikelen uit de media

Jeugdjournaal - 2019

Een trainer die aan een kind zit of een coach die seksuele dingen met kinderen wil doen. Dat mag natuurlijk niet maar het gebeurt soms wel. Anne van 15 heeft het meegemaakt. Zij zit op volleybal en werd stiekem gefilmd door haar trainer. Klik hier om de uitzending te kijken.

Algemeen Dagblad 2019

Twee jaar lang kon Anne van Dijk niet praten over wat haar overkomen was. Nu wel. Het meisje (16) uit het dorp Zeeland wordt het gezicht én de stem van een ambitie die het taboe over seksueel misbruik in de sport wil doorbreken. Klik hier om het hele artikel te lezen.

Trouw 2020

Anne van Dijk (17) gaat als ervaringsdeskundige een luisterend oor bieden aan andere slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in de sport. Klik hier om het hele artikel te lezen.

NRC 2020

„Ik was 13 jaar toen de ervaring mij overkwam. Hij was al bijna twee jaar mijn trainer, een lieve, leuke man, begaan met ons. Ik was mentaal jong, had niet door dat de manier waarop hij mij vastpakte eigenlijk niet kon, dacht dat het speels bedoeld was. Mama waarschuwde wel, maar ik vond dat ze niet zo moest overdrijven.” Klik hier om het hele artikel te lezen.

Brabants Dagblad 2020

Als slachtoffers van seksueel misbruik in de sport proberen Anne van Dijk en Renald Majoor lotgenoten te helpen. Ook voor hun nieuwe platform krijgen ze hulp van PSV-directeur Toon Gerbrands. Een gesprek over het bewaken en overschrijden van grenzen. ,,Onder het mom van gouden medailles werd alles weggepraat.” Klik hier om het hele artikel te lezen.

Nederlands Dagblad 2020

Anne van Dijk (17) werd drie jaar geleden het slachtoffer van seksuele intimidatie. De Brabantse werd door haar volleybaltrainer op film gezet toen ze zich in de sporthal omkleedde. Nu zet Van Dijk zich in voor lotgenoten in de sportwereld die hun verhaal kwijt willen. “Het is heel waardevol om te kunnen bijdragen aan een veiliger klimaat.” Klik hier om het hele artikel te lezen.

OneWorld 2022

‘Als niemand wat zegt, kunnen wij ook niks doen.’ Met die woorden reageerde John de Mol op de verhalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag op zijn set. Maar de drempel om naar buiten te treden is erg hoog, zeggen experts en slachtoffers. “Ik had geen bewijs en ik bleef aan mezelf twijfelen.” Klik hier om het hele artikel te lezen.

Kliknieuws 2022

Anne van Dijk (18) uit Zeeland staat de gemeente bij in de beleidsvorming wat betreft (de preventie van) grensoverschrijdend gedrag. Als ervaringsdeskundige richtte zij haar bedrijf ADrises op waarmee zij cursussen aanbiedt aan onder andere scholen, sportverenigingen en gemeentes. Afgelopen dinsdag, op internationale vrouwendag, ontving zij tijdens een bijeenkomst van het Landelijk Netwerk voor Vrouwen in de Sport (LNVS) in Amsterdam een aanmoedigingsprijs voor haar inzet om grensoverschrijdend gedrag binnen de sport bespreekbaar te maken. Klik hier om het hele artikel te lezen.