Onderwijs

Leren van ervaringsdeskundigheid

Bewustwording

Doordat grensoverschrijdend gedrag een probleem is waar je gedurende je hele levensloop mee te maken kunt krijgen, is het belangrijk dat we onze (jongere) generaties informeren over dit onderwerp en grenzen. Ook Anne wist niet wat grensoverschrijdend gedrag was, maar dat veranderde allemaal na haar ervaring met seksuele intimidatie in 2017.

“Het zijn vaak onderwerpen die je op televisie ziet. Dat lijkt altijd ver weg, maar nu overkwam het ineens mijzelf.”

Jongere generaties zijn tevens een kwestbare doelgroep. Zij herkennen een ervaring vaak niet als grensoverschrijdend gedrag en hebben minder ‘verdedigingsmogelijkehden’ dan volwassenen. Ook vinden zij het vaak moeilijk om eigen grenzen te stellen deze grenzen duidelijk te maken naar een ander.

Eliho

Ervaringslessen In Het Onderwijs

Voor het onderwijs is een cursus van ADrises ook te boeken via Eliho dankzij deze samenwerking. Eliho zet ervaringsdeskundigen voor de klas om deze maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. Via deze persoonlijke verhalen maken zij verschillende onderwerpen op een laagdrempelige en interactieve manier bespreekbaar in de klas. In nauw contact met de docent breken de ervaringsdeskundigen het gesprek open en worden taboes doorbroken. Eliho verzorgt ervaringslessen op ieder gewenst moment van het jaar. Dat kan incidenteel, maar ook structureel. Klik hier voor meer informatie over Eliho.

Wat biedt ADrises aan?

ADrises biedt een interactieve cursus aan op basis van ervaringsgerichte expertise. Dat zorgt ervoor dat de doelgroep ervaart hoe het is om slachtoffer te zijn van grensoverschrijdend gedrag. Deze real-life ervaring, die als een rode draad door de presentatie loopt, onderscheidt ons van andere meer theoretische presentaties. De ADrises cursus biedt u: