Het verhaal achter ADrises

ADrises

‘ADrises’ biedt cursussen/informatieve bijeenkomsten aan voor de sport-, onderwijs-, bedrijfs- en overheidssector vanuit ervaringsdeskundigheid omtrent het onderwerp grensoverschrijdend gedrag.

ADrises is ontstaan vanuit een missie die voortgekomen is uit een persoonlijke ervaring met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in de sport op 9 maart 2017. Ik was dertien jaar oud toen ik de telefoon van mijn trainer onder de deur zag tijdens het passen van beachvolleybalkleding.

Wat zou je doen? Ik confronteerde mijn trainer direct met zijn gedrag en maakte dezelfde avond nog een melding bij de politie. Er volgde een complex proces waarin ‘victim blaming’ en verkeerde adviezen centraal stonden.

0 %
vrouwelijke slachtoffers
0 %
mannelijke slachtoffers
0 %
Ervaart victim blaming

Over Anne

Mijn naam is Anne en sinds 2022 mag ik ADrises representeren als trotse eigenaresse. Nadat ik in 2017 zelf slachtoffer werd van seksuele intimidatie, heb ik besloten om mijn ervaringsdeskundigheid in te zetten voor de maatschappij, dus heb ik ADrises opgezet.

“Inmiddels weet ik hoe belangrijk het is om eigen grenzen te stellen, altijd voor je eigen grenzen op de komen en de grenzen van anderen te respecteren.”

Anne van Dijk (20)

Founder ADrises

www.ad-rises.com/over/

Missie en visie

Onze missie is het creëren van bewustwording en voorlichting te geven over het bereiken van een omgeving die vrij is van ongewenst gedrag. Dit is ontstaan uit een ambitie, namelijk: het in beweging brengen van de maatschappij omtrent het onderwerp grensoverschrijdend gedrag door hen te informeren, activeren en adviseren.

Onze visie is een veilige, positieve en respectvolle omgeving die vrij is van ongewenst gedrag.